De Omgekeerde Adventskalender

De Omgekeerde Adventskalender

placeholder
geschreven door Karen Scheirelaatst aangepast op 05/12/2016
De initiatiefnemers van de Omgekeerde Adventskalender roepen op om tijdens de advent dagelijks 1 item weg te doen. Je kan het wegschenken, weggooien, of tweedehands verkopen en de opbrengst aan een goed doel geven.

Ja, we zijn zeker fan van de eindejaarsperiode, met haar gezelligheid, lieve wensen en goede voornemens. Maar toch met soms een wrang gevoel: wat vroeger vooral een tijd van bezinning was, lijkt meer en meer één grote aanloop naar de feestdagen te worden, waarin we overspoeld worden door reclame en de aanzet om te kopen-kopen-kopen.

Met de Omgekeerde Adventskalender leer je ontspullen en zo bewuster stilstaan bij wat je koopt

En zo ontstond het idee om met de advent iets gelijkaardigs te doen als wat Dagen Zonder Vlees deed met de vastenperiode. We maken er opnieuw een tijd van bezinning en bewustwording van, door in die periode samen te ontspullen en op die manier bewuster stil te staan bij wat je koopt en waarom je het koopt.

Hoe werkt het? Heel simpel: Tijdens de advent doe je dagelijks 1 item weg. Je kan het wegschenken, weggooien, of tweedehands verkopen en de opbrengst aan een goed doel geven. Zo maak je ruimte in je hoofd, in je huis, in je hart. Voilà: de Omgekeerde Adventskalender.

Doe je mee?
https://www.facebook.com/groups/omgekeerdeadventskalender/
https://dewarmsteweek.stubru.be/acties/omgekeerde-adventskalender