Crowd-Fun-Ding voor Genoegdag 2017

Crowd-Fun-Ding voor Genoegdag 2017

Heleen van der Sanden
geschreven door Heleen van der Sandenlaatst aangepast op 20/06/2017
Het tijdschrift Genoeg bestaat dit jaar 25 jaar – samen met haar voorganger De Vrekkenkrant – en dat vieren we op 17 september met een Grote Genoegdag op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam. Via een Crowdfundingactie maken we deze dag mogelijk. Met elkaar.
Genoegdag 2017 op 17 september in Amsterdam
Genoegdag 2017 op 17 september in Amsterdam

Op het verlanglijstje van Genoeg staan een aantal toonaangevende & inspirerende sprekers die we dolgraag willen uitnodigen om op de Landelijke Genoegdag een presentatie te geven en met het publiek in debat te gaan. We vragen jouw hulp via crowdfunding: voor de huur van een grote ruimte en de reiskosten en vergoedingen van deze (inter)nationale sprekers is 10.000 euro nodig. We kunnen niet al te lang meer wachten om de uitnodigingen voor deze veelgevraagde sprekers definitief te maken.

Dit zijn de sprekers op onze verlanglijst:

  • Babette Porcelijn (Nederland) over De verborgen impact: ‘We hebben als Westerse consument veel meer impact dan we denken.’
  • Bea Johnson (Amerika) over Zero Waste-Home: Johnson produceert met haar gezin jaarlijks slechts een klein weckpotje afval. Ze is een veelgevraagd spreker en inspireerde met haar ervaringsverhaal onder meer de Verenigde Naties. In september 2017 is zij op tournee in Europa, een uitgelezen kans om haar naar Amsterdam te halen.
  • Christian Felber (Oostenrijk) over de Genoeg-voor-iedereen-economie, waar geld een dienende rol heeft voor het algemeen belang.

Inspiratie voor duurzaam leven

Neem een kijkje in een duurzaam Tiny House, ontmoet de makers van Genoeg en ga lekker picknicken in het park. Met een passe-partout bezoek je op 17 september ook de PuurFair. Dé Beurs voor duurzame verrassingen, aanbiedingen en informatie. Genoeg en PuurFair willen samen zo veel mogelijk mensen inspireren om duurzamer te leven.

Crowd Fun Ding: we hebben je hulp nodig!

Voor de organisatie van de Grote Landelijke Genoegdag is 15.000 euro nodig. 5.000 euro komt uit eigen middelen. Via CrowdFunDing willen we 10.000 euro ophalen. Met jouw hulp kunnen we een geschikte ruimte huren en de inspirerende sprekers uitnodigen die op onze verlanglijst staan. Hun verhaal is belangrijk genoeg om gehoord te worden! We gaan de presentaties van deze sprekers ook opnemen en op genoeg.nl publiceren, zodat we ook na de Genoegdag nog veel meer mensen kunnen inspireren!

Wacht niet meer maar doneer!

We ontmoeten je natuurlijk graag persoonlijk op 17 september: Als dank voor je donatie kun je onder meer kiezen voor een entreekaart. Ook als je er die dag niet bij kunt zijn is er genoeg keuze, zoals bijvoorbeeld een mooi Genoeg-boek of een proefabonnement.

Maak een keuze uit onze tegenprestaties:

  • Een stukje van de Crowd-Fun-Taart
  • Entreekaarten voor de Genoegdag (er zijn genoeg kaarten voor iedereen)
  • Een proefabonnement op Genoeg inclusief het speciale jubileumnummer dat op 17 september wordt gepresenteerd
  • Een meet & greet met de redactie van Genoeg,
  • Een echt genoeg-boek, zoals ‘De luxe van Genoeg’ of ‘Laat je niet kisten door de commercie’, gesigneerd door Marieke Henselmans.
  • Een Genoeg-abonnement voor het leven
CrowdFunDing Genoegdag
CrowdFunDing Genoegdag