Babytheek breekt uit

Babytheek breekt uit

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 08/11/2019
Babytheek Elzenhof in Brussel krijgt overal in Vlaanderen navolging, met dank aan Vlaanderen Circulair

Een circulair model ontwikkelen voor het optimaal hergebruik van babyspullen en dat model op zoveel mogelijk plaatsen in Vlaanderen installeren, met die ambitie begon Netwerk Bewust Verbruiken aan het project 'Babytheek'.

Het Brusselse Gemeenschapscentrum Elzenhof wilde mee pionieren. Twee jaar geleden begonnen we samen een crowdfunding actie voor Babytheek Elzenhof. Een goed jaar geleden ging Babytheek Elzenhof van start. Het project werd erg enthousiast onthaald en heeft nog steeds veel succes

Ondertussen zijn er ook op andere plekken in Vlaanderen Babytheken opgestart / in opstart:

Met steun van Vlaanderen Circulair

Dankzij de steun van Vlaanderen Circulair kunnen we een versnelling hoger schakelen in de verspreiding van het concept. 

Bij de Huizen van het Kind bestaat veel interesse voor het installeren van een Babytheek. Als lokale informatie- en ontmoetingsplaats voor ouders die onderdak biedt aan uiteenlopende kindgerelateerde diensten, vormt een Huis van het Kind ook een ideale bedding voor een Babytheek. Daarom focust Netwerk Bewust Verbruiken in deze fasen vooral op het begeleiden van Huizen van het Kind die een Babytheek willen opstarten. 

We gingen al bij 14 Huizen van het Kind langs om de mogelijke integratie van een Babytheek te bespreken. Hopelijk kunnen we velen van hen verder begeleiden en binnenkort nog meer nieuwe Babytheken aankondigen. Volg het via www.babytheek.be.

Over enkele jaren zou de Babytheek een bekend concept moeten zijn en een evidente keuze voor gemeenten die investeren in een circulaire toekomst, waarin hergebruik en delen een belangrijke rol spelen. 
 

Een Babytheek in jouw gemeente?

Netwerk Bewust Verbruiken komt je tegemoet met expertise, een praktisch opstartpakket (met tips en ervaringen), persoonlijke begeleiding, ontzorging en communicatie naar een breed publiek. Neem contact op via info@babytheek.be.

 

We starten nieuwe Babytheken op onder de noemer van het project 'Babytheek breekt uit' met steun van Vlaanderen Circulair. De provincie Antwerpen ondersteunde de aanmaak van het opstartpakket en de begeleiding op weg naar een Babytheek in Geel en Aartselaar.