3 tips voor duurzame huisbeveiliging

3 tips voor duurzame huisbeveiliging

placeholder
geschreven door Suzan Verbruggenlaatst aangepast op 24/01/2017
Gaat u bewust om met uw huisbeveiliging? Met deze 3 tips kunt u besparen op uw uitgaven en duurzamer leven.
Slotenmaker Antwerpen
Duurzame huisbeveiliging

Huishoudens proberen op verschillende manieren duurzame investeringen in hun woningen te doen. Niet alleen zijn dergelijke investeringen goed voor uw portemonnee, ook verhoogt u de waarde van uw woning met deze investeringen. Naast de mogelijkheid om te investeren in een betere isolatie, een duurzamere cv-ketel, of bijvoorbeeld zonnepanelen, kunt u ook investeren in een duurzame huisbeveiliging. Wij spraken met een goedkope slotenmaker uit Antwerpen, die consumenten regelmatig helpt bij het verbeteren van hun woningbeveiliging op een duurzame wijze.

Tip 1: kies voor duurzame sloten

Wanneer u voor kwalitatief goede sloten kiest op ramen en deuren, hoeven de sloten veel minder snel vervangen te worden. Dit scheelt u enerzijds op de kosten voor een slotenmaker, en anderzijds op de kosten voor nieuwe sloten. Soms kan de investering in nieuwe sloten mensen in eerste instantie afschrikken, maar blijkt het achteraf een slimme keuze te zijn geweest.

Een slotenmaker kan u helpen bij het installeren van de sloten. Het is raadzaam om sloten niet zelf te vervangen, omdat sloten uit zeer complexe onderdelen bestaan. De kans op beschadigingen aan de sloten is hierdoor erg groot.

Tip 2: kies voor oplaadbare batterijen

Naast duurzame sloten is het minstens zo belangrijk om te kiezen voor optionele beveiligingscomponenten met oplaadbare batterijen in plaats van normale batterijen. De oplaadbare batterijen kunt u al snel enkele jaren blijven gebruiken, waardoor u niet steeds nieuwe batterijen hoeft aan te schaffen. Nog beter zijn de beveiligingscomponenten die op basis van het netstroom werken. Hiermee hoeft u de batterijen nooit te vervangen, wat u extra kosten scheelt!

Tip 3: laat dummycamera’s ophangen in huis

Vaak proberen mensen beveiligingscomponenten te gebruiken om inbrekers af te schrikken. Het afschrikken van inbrekers hoeft echter niet per definitie met echte beveiligingscomponenten! Wist u dat er ook zogenaamde dummycamera’s zijn? Deze camera’s zijn nauwelijks van een echte camera te onderscheiden en verbruiken geen stroom. Zodra een inbreker de dummycamera ziet hangen zal hij of zij uit de buurt van uw woning blijven.

In huis is het af te raden om dergelijke dummybeveiligingscomponenten te gebruiken, omdat een inbreker hier snel door zal hebben dat de beveiligingscomponenten niet werken.