Zomerworkshop Oikos: zet een transitie-initiatief op in je buurt

Zomerworkshop Oikos: zet een transitie-initiatief op in je buurt

placeholder
geschreven door Eva De Haanlaatst aangepast op 07/08/2014
Op vrijdag 29 augustus 2014 organiseert denktank Oikos naar jaarlijkse gewoonte een zomerworkshop aan de kust. Dit jaar maak je in Nieuwpoort kennis met inspirerende voorbeelden uit de transitiebeweging in België en het buitenland, waarmee je zelf aan de slag kan in je eigen stad of gemeente.
oikos zomerworkshop
Foto: Alex Talmon

Het doel van de  Transitiebeweging is om gemeenschappen en initiatieven te inspireren in de overgang van olie-afhankelijkheid naar een meer lokale, sociale en duurzame economie. Een economie met die een minder grondstoffenverslindende manier van produceren en consumeren vereist. Deze workshop vertelt wat de transitiebeweging inhoudt en deelt een aantal inspirerende praktijken. De dynamiek van Transitie in Lokeren wordt onder de loep genomen. Daarna steken we de plas over naar Totnes, de thuisstad van de transitiebeweging. We staan ook stil bij een aantal uitdagende kritieken aan het adres van de transitiebeweging.

Over de workshopbegeleider

Stefaan Segaert werkt als educatief medewerker. Hij richtte in zijn vrije tijd de lokale LETS-groep in Lokeren op en is betrokken bij Repair Cafés in het Waasland. In mei 2014 reisde hij met 16 transitie-ambassadeurs naar Totnes om er inspiratie op te doen. Deelnemers werden uitgedaagd om op basis van de opgedane inspiratie lokale duurzame actie te ondernemen in hun wijk, dorp of stad.

Praktische informatie

29 augustus 2014, van 15u tot 17u30
Floréal Club * Albert I laan 74 * 8620 Nieuwpoort
Deelname is gratis. Vooraf inschrijven is verplicht en kan via de website van OIKOS.
Later op de dag vindt op dezelfde locatie een lezing rond de politieke opdracht van het middenveld plaats.