Vrouwenstaking 8 maart

Vrouwenstaking 8 maart

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 07/03/2019
Op 8 maart zal Netwerk Bewust Verbruiken jouw bericht niet beantwoorden. We doen mee aan de nationale vrouwenstaking. Zo willen we aanklagen dat vrouwen nog te vaak worden getroffen door ongelijkheid en geweld. #8maars

Op vrijdag 8 maart 2019 zal Netwerk Bewust Verbruiken jouw bericht niet beantwoorden. We doen mee aan de nationale vrouwenstaking waartoe het Collecti.e.f 8 Maars oproept. Zo willen we aanklagen dat vrouwen* nog te vaak worden getroffen door ongelijkheid en geweld.

De vrouwenstaking is een oproep aan alle vrouwen* in ons land om hun boosheid, dromen en kracht naar buiten te brengen. Een staking van betaald werk, een zorgstaking, een consumptiestaking of een studiestaking. Een dag om solidariteit te tonen met vrouwen wereldwijd die werken aan een rechtvaardige, gelijke, feministische samenleving. 

Als vrouwen* stoppen, stopt de wereld

Het Collecti.e.f 8 Maars werkt onafhankelijk van politieke partijen en vakbonden. Het is een samenwerking tussen vrouwen* om een ​​vrouwenstaking te organiseren op de Internationale Dag van de strijd voor vrouwenrechten. 

Wil je meedoen?

Je kunt zelf een actie verzinnen of aansluiten bij een bestaande actie of groep, alle info staat op 8maars.wordpress.com. Deel jouw acties en impressies met #8maars

* Vrouw: ieder persoon die zich identificeert als vrouw of zich herkent in deze oproep

Ook gepost in: Onze projecten