Transitie Scherpenheuvel-Zichem brengt ‘genoeg’ elke dag in de praktijk

Transitie Scherpenheuvel-Zichem brengt ‘genoeg’ elke dag in de praktijk

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 19/03/2021
Netwerk Bewust Verbruiken wordt De Transformisten en opent graag het gesprek over een maatschappij die welzijn boven groei plaatst met de vraag 'Hoeveel is genoeg?'. Dit is het antwoord van Frank Van de Gehuchte van Transitie Scherpenheuvel-Zichem vzw.
foto: Daniel Lobo via Flickr - Creative Commons

 

Netwerk Bewust Verbruiken wordt De Transformisten. Samen met een community van Transformisten –bewuste burgers, duurzame burgerinitiatieven, onderzoekers, activisten, circulaire ondernemers– willen we een economie van genoeg vormgeven. Die garandeert een goed leven voor iedereen binnen de grenzen van mens en planeet. Ons gesprek start met de vraag 'Hoeveel is genoeg?'.

 

HOEVEEL IS GENOEG?

We vroegen het ook aan Frank Van de Gehuchte, een geëngageerde burger. Hij nam deel aan De Burgerschool Vlaams-Brabant als een van de trekkers van Transitie Scherpenheuvel-Zichem vzw. Die transitiegroep brengt ‘genoeg’ elke dag in de praktijk. Zo is de groep gestart met cursussen moestuinieren waar beter en eenvoudiger leven mooi samenkomen. Met Repair Cafés biedt Transitie Scherpenheuvel-Zichem een alternatief voor weggooien. De Repair Cafés brengen bovendien buurtbewoners samen die elkaar anders nooit zouden ontmoeten.

Onder de noemer HagelandStroomt levert de transitiegroep ook een lokale bijdrage aan de energietransitie, binnenkort hopelijk ook met een elektrische deelwagen op zonnestroom. Wat de betrokken burgers van Scherpenheuvel-Zichem samen hebben gezaaid in 2009, komt langzaam maar zeker tot bloei! 

 

Meer informatie

Surf naar scherpenheuvel-zichem.transitie.be.

 

Ook gepost in: Genoeg