Omrijk dag op 3 juni in Lokeren

Omrijk dag op 3 juni in Lokeren

Caroline Van Peteghem
geschreven door Caroline Van Peteghemlaatst aangepast op 02/06/2023
Kom mee praten, ervaren, spelen, dromen... rond een leven en een wereld met genoeg.
tekening Charlotte Peys
tekening Charlotte Peys

 

Wanneer ervaren we te veel of te weinig? Je bent van harte welkom op deze Omrijk dag om daarover uit te wisselen. 

We vertrekken van jouw ervaringen van het teveel en de tekorten in je eigen leven en ruimer, in de maatschappelijke domeinen die je raken. (Denk aan wonen, leren, werken en economie, cultuur, zingeving...) Die elementen gaan we samen omdenken tot paden naar een leven en een wereld met genoeg. We maken 'degrowth' (of 'ontgroei') tastbaar en doenbaar! 

In de groene setting van het 'Verloren Bos' haal je niet alleen inspiratie uit gesprekken, maar evengoed uit spel en momenten van verstillen en observeren. In verbinding met de groep Transformisten die daar verzamelt, voel je gedeelde wijsheid en verse energie! 

 

In juni 2022 deden we in Sint-Katelijne-Waver een Omrijk weekend. In de rubriek 'genoeg' van onze website lees je welke boeiende ervaringen, inzichten, oproepen tot actie ... die Omrijk editie heeft opgeleverd. Van toekomstdromen in de geologische tijd ('Conversaties met Stenen' begeleid door kunstenaar Rona Kennedy) over tijd voor het goede leven (met de 30u-fulltime werkweek van Femma Wereldvrouwen) en de principes van 'commoning' (door Commons Lab) tot de 'Degrowth Propaganda Squad' (waartoe activist en theatermaker Sébastien Hendrickx opriep). We maakten er ook een Omrijk gazet, die lees je hier

Deze keer duurt Omrijk geen 48 uur, maar het wordt wel opnieuw een deugddoend moment om tot verbinden rond genoeg in een rustgevende groene omgeving. Wees welkom! 

Je kinderen zijn ook welkom als ze al zelfstandig kunnen spelen. Ze zullen het domein Verloren Bos een heerlijk speelterrein vinden. 

 

Wat 

De Transformisten en Sídhe nemen je mee in inspirerende uitwisselingen over overvloed en tekort - i.s.m. Commons Lab en Refu Interim. 

Vanuit de gedeelde wijsheid en met de verse energie van de Omrijk dag, kun je daarna weer aan de slag om een toekomst met genoeg waar te maken. 

 

Waar 

In 'Verloren Bos', Nijverheidstraat 17 in Lokeren. Op wandelafstand van station Lokeren (meer info over bereikbaarheid hier)

 

Wanneer 

Zaterdag 3 juni 2023, van 10u tot 17u 

  • Onthaal vanaf 9u30 
  • Je kunt nog wat napraten 

Wie dat wil, kan op vrijdagavond 2 juni al naar Verloren Bos afzakken 

  • Welkom vanaf 20u 
  • We regelen voor jou een overnachting in Verloren Bos "kasteel" en ontbijt 
  • Rustig wakker worden doe je met yoga of een wandeling 

 

Deelnemen / inschrijven 

We vragen de deelnemers aan Omrijk een bijdrage volgens hun draagkracht: 

  • Voor de Omrijk dag zaterdag 3 juni betaal je een bijdrage voor drankjes en lunch - pay what you can € 25 / sociaal tarief € 10* 
  • Kom je al op vrijdag 2 juni al aan, dan betaal je een bijdrage voor je overnachting, ontbijt, drankjes en lunch - pay what you can € 45 / sociaal tarief € 30* 
  • * Je betaalt volgens jouw mogelijkheden. Ligt het sociaal tarief te hoog voor jou? Breng je kinderen mee? Geef dat aan in het formulier en we bekijken soepel wat jij kunt bijdragen 

Update vrijdag 2 juni 12u:

De inschrijvingen voor de Omrijk dag 2023 zijn afgesloten!  

 

Taal 

De Omrijk dag verloopt grotendeels in het Nederlands, maar we voorzien vertaling / anderstalige werkgroepjes / ... voor deelnemers die een andere moedertaal hebben 

 

Organisatie 

Deze dag is een initiatief van De Transformisten, het collectief Sídhe, Commons Lab en Refu Interim Lokeren. 

We bouwen verder op Omrijk 2022 in een organisatie van De Transformisten, Sídhe, Commons Lab, Onbetaalbaar, Pulse Transitienetwerk en De Stuyverij met steun van de Vlaamse overheid.  

 

Omrijk 2022 in Sint-Katelijne-Waver - foto Sien Verstraeten
Omrijk 2022 in Sint-Katelijne-Waver - foto Sien Verstraeten
Omrijk 2022 - met Eva Peeters van Sídhe - foto Sien Verstraeten
Omrijk 2022 - met Eva Peeters van Sídhe - foto Sien Verstraeten
Omrijk 2022 - kring met Kathleen Melis van Sídhe - foto Sien Verstraeten
Omrijk 2022 - kring met Kathleen Melis van Sídhe - foto Sien Verstraeten
Omrijk 2022 - met Tiziana Penna & Adva Zakai van The Common Wallet - foto Sien Verstraeten
Omrijk 2022 - met Tiziana Penna & Adva Zakai van The Common Wallet - foto Sien Verstraeten
Ook gepost in: Onze projecten