More Than Enough

More Than Enough

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 06/05/2024
In aanloop naar de verkiezingen in 2024 schaart De Transformisten zich achter de politieke campagne More Than Enough. Doel? Een economie die werkt voor alle mensen en alle ecosystemen.
More Than Enough politieke campagne economie van genoeg

In de aanloop naar de Europese, federale en regionale verkiezingen van 9 juni 2024 roept de campagne More Than Enough de Belgische politieke partijen op om de diepgaande politieke veranderingen te plannen die nodig zijn om de grote sociale en ecologische uitdagingen van vandaag aan te pakken.  

De wetenschappelijke vooruitzichten voor het leven op aarde worden steeds grimmiger. Wie de laatste rapporten van het wetenschappelijk gezaghebbende VN-Klimaatpanel IPCC erop naslaat, weet: de kansen om een leefbare en duurzame toekomst voor iedereen veilig te stellen, slinken snel. We moeten snel ingrijpen en de kloof dichten tussen een rijke minderheid, die veel schade toebrengt aan het milieu, en de meerderheid van de mensen die hun gezondheid en levensonderhoud bedreigd zien. Daarom stuurt de campagne More Than Enough aan op een economie die werkt voor iedereen, die onze relatie met de natuur opnieuw in evenwicht brengt en die onze negatieve impact op gemeenschappen en ecosystemen in het Globale Zuiden elimineert. 

De bijhorende oproep aan de Belgische politieke partijen is: gedurfde programma's ontwikkelen die opkomen voor veiligheid, rechtvaardigheid, welzijn, veerkracht, rechtvaardigheid en democratie voor iedereen, voor alle overheidsniveaus. Daar sluit De Transformisten vzw zich graag bij aan! 

 

Manifest 

Het manifest van More Than Enough omvat deze eisen.
Lees over elke eis meer op www.morethanenough.be

  • We willen welzijn als centraal beleidsdoel 
  • We willen veilig leven binnen planetaire grenzen 
  • We willen een eerlijke verdeling van welvaart 
  • We willen gegarandeerde basisvoorzieningen 
  • We willen zinvol werk 
  • We willen een cultuur van duurzaamheid 
  • We willen wereldwijde rechtvaardigheid 
  • We willen onze economieën democratiseren 

 

Meer weten, meedoen

More Than Enough is opgezet door een gepassioneerde groep activisten, wetenschappers en kunstenaars. Zij werken allemaal op vrijwillige basis. De campagne wordt gesteund door een brede coalitie van organisaties uit het maatschappelijk middenveld nl. ACV-CSO, BAPN, Boerenforum, Bond Beter Leefmilieu, Broederlijk Delen, Canopea, Catapa, Climate Express, De Transformisten, EEB - European Environmental Bureau, Fair Resource Foundation (vroeger Recycling Netwerk Benelux), FairFin, Femma, Furia, Financité, Greenpeace, Grootouders voor het Klimaat, Happonomy, Justice & Paix, Kaya, Muntuit, Netwerk Duurzame Mobiliteit, Oikos, Oxfam België, Reset.Vlaanderen, Vrede vzw

Lees hier meer en doe mee met de campagne: stuur een e-mail naar verkiezingskandidaten!

Ook hier kun je meer lezen: artikel 'Hoe maken we van ‘genoeg’ een verhaal dat aantrekkelijk is voor iedereen?' door Tine Hens op MO.be (19/11/2023)

 

More Than Enough campagne partners
More Than Enough campagne partners