Kracht en valkuilen netwerksamenwerking

Kracht en valkuilen netwerksamenwerking

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 13/03/2019
Samen met de Verenigde Verenigingen, Pulse transitienetwerk en Transitie Netwerk Middenveld gaat Netwerk Bewust Verbruiken op 2 april 2019 het gesprek aan over een theoretisch kader voor middenveldnetwerken en manieren om van elkaar te leren over centrale uitdagingen.

Eind 2018 nam Netwerk Bewust Verbruiken deel aan een 'Café Partagé' van 'de Verenigde Verenigingen' over netwerken. De activiteit ging uit van de vaststelling dat er in het middenveld – en daarbuiten – een sterke vernetwerking bezig is. De conclusie was: ondanks grote verschillen in de doelstellingen, samenstelling en capaciteit van die middenveldnetwerken, staan ze voor gelijkaardige uitdagingen. Daarom zetten we het gesprek verder, samen met de Verenigde Verenigingen, Pulse transitienetwerk en Transitie Netwerk Middenveld, op het opvolgmoment 'Kracht en valkuilen van netwerksamenwerking'.

Het opvolgmoment zal een dubbele focus hebben: een theoretisch kader aanreiken en verder uitwisselen, leren van elkaar over centrale uitdagingen.

Ben je medewerker, bestuurder of vrijwilliger in één of meerdere middenveldnetwerken? Dan verwelkomen we jou graag op dinsdag 2 april vanaf 13u30 in ‘La Salle’ bij Bond Beter Leefmilieu, Tweekerkenstraat 47, Brussel. Om 14u starten we met het volgende programma:

 • 14u Theoretisch kader over netwerksamenwerking (Sammy Vienne – Pronet) + vraagstelling
 • 15u15 Koffiepauze
 • 15u30 Gemodereerde gesprekstafels (u kiest ter plekke voor deelname aan één tafel)
  • Welke rollen spelen netwerken? Naargelang hun beoogde impact en hun levensfase.
  • Wanneer kan je als netwerk iets ‘loslaten’? Hoe ga je om met (1) de eindigheid als netwerk en (2) het loslaten van specifieke topics?
  • Hoe ga je om met concurrentie-denken? Concurrentie met (1) netwerkleden en met (2) andere netwerken?
 • 16u30 Terugkoppeling gesprekstafels
 • 17u00 Einde

Inschrijven voor dit gratis moment kan via de site van de Verenigde Verenigingen