Een eenvoudiger leven, deze mensen getuigen

Een eenvoudiger leven, deze mensen getuigen

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 30/03/2017
Je leven eenvoudiger maken, het kan op massa's manieren. In deze rubriek gaan we op zoek naar enthousiaste inwoners en lokale groepen uit Vlaams-Brabant, die zelf aan de slag gingen met ruilen, delen, minder werken, herstel en upcycling.

Deze pagina is nog in opbouw.
De komende maanden zal je hier nog veel meer boeiende verhalen van inwoners uit Vlaams-Brabant kunnen lezen.

Hoegaarden: de dorpsmoestuin van Rommerso
In de gemeenschappelijke moestuin van Rommersom staat een historische kapel uit 1325. Vandaag wordt ze gerestaureerd tot een ontmoetingsplek voor de buurt, waar heel wat events rond ecologische thema’s doorgaan. "Het hele dorp wordt er beter van." Lees het verhaal van initiatiefnemers Manuel en Bart.

Vilvoorde: een nieuwe job voor Christel
Christel Beutels was jarenlang vertegenwoordiger. Altijd druk, druk, druk. Tot haar dochter een hersentumor kreeg. Christel besloot meer te gaan genieten en levert nu soep en boterhammen aan huis met de bakfiets. Lees het verhaal van Christel.

Leuven: Mieke kiest voor tweedehands kleren
Eenvoudiger leven, dat kan door vaker te kiezen voor tweedehands. Mieke wou al langer een bezoek brengen aan een tweedehandswinkel en nam de proef op de som bij Rawette in Leuven. Deze winkel verkoopt tweedehands merkkledij en accessoires. Je kan er ook zelf je oude kleren laten verkopen. Lees hier hoe het Mieke verging.

Zaventem: An deelt haar feesttafel met eenzame ouderen en vluchtelingen
Hoe fijn is het als je ook je tijd of tafel met anderen kan delen. Bijvoorbeeld tijdens het jaarlijkse kerstfeest. In de kerk van Zaventem vieren zo'n vijftigtal mensen samen Kerstmis. Sommige gasten zijn bejaard of wonen alleen, er zijn vluchtelingen bij en toevallige gasten uit het buitenland. Of gewoon inwoners uit de omgeving, zoals An. Lees hier hoe An heel wat nieuwe vrienden maakte.

Kortenaken: Weggeefkast in de lokale supermarkt
KVLV in Kortenaken installeerde vorig jaar een weggeefkast in de lokale supermarkt. Iedereen kan er kleding, spelletjes, boeken, servies of andere spulletjes in zetten of uit halen. Allemaal gratis. Lees meer.

Elewijt: Annelies investeert in ervaringen en trekt 14 maanden op fietsreis met haar gezin
Het begon allemaal met het uitruimen van haar kleerkast. De rest van het huis volgde en niet veel later limiteerde Annelies ook de hobby's van haar kinderen. Ondertussen trekt Annelies met haar gezin voor 14 maanden op fietsvakantie door Europa. Lees meer.

Leuven: Verpakkingsvrij winkelen bij Content
Een huis zonder lege plastic verpakkingen, volle pmd-zakken en dozen vol karton... we zouden er heel wat meer zen van worden. Bij de afvalarme winkel Content in Leuven ga je met je eigen potjes langs. Neem hier een kijkje achter de schermen van Content.

simplify life vlaams-brabant klimaatneutraal
Simplify Life is een project in samenwerking met Vlaams-Brabant klimaatneutraal