Stages en vrijwilligerswerk

De Transformisten draait op een klein, horizontaal georganiseerd team. Vrijwilligers en stagiairs maken daar volwaardig deel van uit. Heb je zin om mee te bouwen aan een duurzame community? Bekijk hieronder de mogelijkheden voor stages en vrijwilligerswerk.

 

Stages

De Transformisten staat open voor stagiairs (m / v / x) uit allerlei vakgebieden: communicatie, sociaal-cultureel werk, grafische vormgeving, wetenschappelijk werk,... Kun je goed zelfstandig werken en zoek je een toffe stageplaats in Brussel? Neem dan contact met ons op, zodat we kunnen bekijken of we jou een boeiende stage kunnen aanbieden. Woon-werk-verkeer en andere onkosten worden terugbetaald.

Lees hier de ervaringen van oud-stagiair(e)s:

 

Vrijwilligerswerk

Dankzij helpende handen van vrijwilligers kunnen we onze projecten extra uitbouwen en verspreiden. Je kunt ons op verschillende manieren ondersteunen, op een manier die jou het best ligt: voor een tijdelijk project, elke week een dag op kantoor, van thuis uit, door een stand te bemannen op een evenement,... Op dit moment zijn we vooral op zoek naar:

  • Vrijwilligers voor het project Babytheek.
    Je kunt als vrijwilliger meedraaien in een van de uitleendiensten voor babyspullen (overzicht zie www.babytheek.be) ofwel bij ons op kantoor, waarbij je mee instaat voor de omkadering van opstartende Babytheken
  • Vrijwilligers die hun schouders zetten onder het project Op Wielekes.
    Je kunt meewerken in een van de depots waar kinderfietsjes worden uitgeleend (overzicht zie www.opwielekes.be) ofwel in de ondersteunende activiteiten voor Op Wielekes depotverantwoordelijken en -vrijwilligers
  • Vrijwilligers die ons op kantoor willen bijstaan
    met opzoekwerk, redactiewerk zoals interviews, updates van de website ...

Indien je jezelf niet meteen herkent in deze omschrijvingen, maar De Transformisten toch graag een handje wil helpen: neem gerust contact met ons op. Soms hebben we concrete eenmalige activiteiten waarvoor we hulp kunnen gebruiken.

We bieden je de kans om mee te draaien in een leuk team, ervaring op te doen en meer te weten te komen over het reilen en zeilen in de duurzaamheidsbeweging. Op kantoor in Brussel word je verwend met koffie, thee, fruit en ander lekkers. Woon-werk-verkeer en andere onkosten worden terugbetaald.

 

Contact

E-mail naar Wendy Heymans of Margot Vanhecke via info@detransformisten.be of bel naar 02/894.46.15. Zij geven je graag meer informatie over stageplaatsen en vrijwilligerswerk bij De Transformisten.