Wat is particulier autodelen?

Wat is particulier autodelen?

Autodelen.net
geschreven door Autodelen.netlaatst aangepast op 24/01/2014
Steeds meer Vlamingen ontdekken autodelen en richten enthousiast autodeelgroepen op in hun buurt. Particulier autodelen is dan ook makkelijker te organiseren dan je denkt!

 

Bij partculier autodelen gebruiken meerdere mensen één of meer gemeenschappelijke wagen(s). Jij maakt gebruik van de auto wanneer jij hem nodig hebt. Wanneer je hem niet nodig hebt, kan iemand anders ermee op pad. Het bezit van een wagen wordt losgekoppeld van het gebruik is. En dat is eigenlijk véél handiger en goedkoper!

Autodelen kan je overal en op bijna elke manier. Het komt er vooral op aan de juiste mensen te vinden en een autodeelsysteem te kiezen dat het best bij jullie past. Misschien zoek je iemand die jouw wagen tijdens het weekend wil gebruiken, omdat jij er dan zelden mee rijdt? Of misschien heb jij maar af en toe overdag een auto nodig, terwijl iemand anders hem enkel 's avonds wil gebruiken?

Particulier autodelen is een oplossing voor veel mensen, onder andere voor:

  • Wie geen auto heeft, maar er af en toe wel één wil gebruiken.
  • Wie zijn/haar (tweede) auto vrij weinig gebruikt en vindt dat de kost in verhouding tot het gebruik  wel zwaar doorweegt.
  • Wie overweegt om een (tweede) auto te kopen maar de (tweede) auto niet veel zal gebruiken.
  • Wie af en toe wel een ander type wagen wil gebruiken (bijv. om naar het containerpark te gaan, meubels te vervoeren, enz...)
  • Lokale overheden, bedrijven, RVT's of organisaties die hun eigen wagenpark (of mini-buspark) buiten de kantooruren ter beschikking willen stellen van de bevolking.

 

Meer informatiel: www.autodelen.net

Ook gepost in: Genoeg