Over Wij Repareren
Een nieuw toestel kopen of het kapotte repareren? De repareerbeweging is in opmars. Steeds meer wordt ervoor gekozen om kapotte toestellen te herstellen. Op Wij Repareren vind je allerlei tips & tricks.
Iedereen heeft recht op producten die lang meegaan en repareerbaar zijn. Dat is vandaag allesbehalve evident. Onze spullen gaan steeds minder lang mee. En als ze kapot gaan, zijn ze ook nog eens moeilijk te herstellen: onderdelen zitten vastgelijmd, wisselstukken ontbreken, er zijn geen herstellers in de buurt... We roepen politici, fabrikanten en winkeliers op om daar verandering in te brengen. Repareren is goed voor het milieu, gaat overconsumptie tegen en zorgt voor lokale jobs.
Netwerk Bewust Verbruiken herkent zich helemaal in het manifest van de Recht op Repareren-campagne. Dat manifest vraagt:
Recht op Repareren is een campagne op initiatief van Repair&Share / In samenwerking met Bond Beter Leefmilieu, BOS+, Cera, De Kringwinkel, Ferm, HERW!N, MAAKbar, Netwerk Bewust Verbruiken, Repair Together en UAntwerpen Green Office / Met stemversterkers ACLVB Vlaamse regionale, Arbeid & Milieu, ATD Vierde Wereld, Beweging.net, BV-OECO/AB-REOC, CATAPA, Equipes Populaires, FZOVL, Gents MilieuFront, Gezinsbond, Greenpeace, Inter-Environnement Wallonie, JNM, Karavaan, Klimaatcoalitie, KWB, LETS Vlaanderen, Maakbaar Leuven, Maison du Développement Durable, Neos, Ressources, Test Aankoop / Test Achats, UGent Green Office, Verbraucherschutzzentrale VoG, Welzijnszorg vzw / Met steun van de Vlaamse overheid en de Europese Unie via het Interreg NWE-project Sharepair