Reis mee met Samenhuizen langs woonprojecten in Duitsland en Denemarken

Reis mee met Samenhuizen langs woonprojecten in Duitsland en Denemarken

Samenhuizen
geschreven door Samenhuizenlaatst aangepast op 09/02/2015
Van donderdag 21 tot en met maandag 25 mei trekt Samenhuizen vzw met de bus langs een tiental woonprojecten in Duitsland en Denemarken. Tijdens deze vijfdaagse maak je kennis met een gevarieerd palet aan cohousing- en co-wonen projecten.

De deelnameprijs bedraagt € 435 (of € 395 indien je inschrijft en betaalt voor 1 maart 2015) en hierin zijn alle bezoeken, vervoer vanuit Antwerpen-Berchem, overnachtingen in jeugdherbergen in kamers van 4-5 personen en alle maaltijden inbegrepen (exclusief 1 avondmaal zaterdagavond in Kopenhagen als de deelnemers 'vrij' zijn). Er zijn een beperkt aantal 1 of 2-persoonskamers beschikbaar aan een meerprijs van respectievelijk € 160 of € 80 per persoon.
Praktische info over het programma en de inschrijvingen

Verslag studiereis 2014

Ook vorig jaar organiseerde Samenhuizen een vijfdaagse naar Duitsland en Denemarken. Een gemengd gezelschap (individuele initiatiefnemers, middenveld verenigingen, sociale woningbouw, architecten, ...) bezocht een tiental woongemeenschappen in de regio Hamburg-Lübeck (D) en op het eiland Sjaelland (DK). Er waren grotere en kleinere projecten, in de stad of op het platteland, meestal met een sociale mix, .. Er werd een bijna volledig zelfvoorzienende woon-werkgemeenschap bezocht, een ecodorp, cohousings die al meer dan 30 jaar bestaan en heel erg jonge projecten. Hier lees je het verslag van de reis.