Plan C maakt e-boek rond kringloopeconomie

Plan C maakt e-boek rond kringloopeconomie

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 30/09/2014
Plan C is gestart met de redactie van 'Product dienst, innovatie in de kringloopeconomie' een interactief e-boek over de circulaire economie in ons land. De productie en vormgeving gebeurt via crowdfunding, de redactie via co-creatie. Met het boek wil Plan C de Vlaamse kringloopeconomie een stevige boost te geven.

Om efficienter om te gaan met de materialen die we hebben, moeten we afstappen van het idee dat we alles moeten kopen.

Van product naar dienst

Het e-boek zal zich op drie thema's focussen: de kringloopeconomie, innovatieve product-dienst-combinaties en toekomstscenario's.  Om efficienter om te gaan met de materialen die we hebben, moeten we afstappen van het idee dat we alles moeten kopen. In plaats van een tv te kopen kan je ook 'kijkuren' kopen. Met het boek wil Plan C een platform bieden aan iedereen die daar een bijdrage aan kan leveren, want van elkaar leren is sneller en plezanter. Het e-boek is een krachtig medium om na te denken over moeilijke vraagstukken, maar ook een manier om de Vlaamse kringloopeconomie een vliegende start te geven.

Crowdfunding

Het e-boek zal er alleen komen indien Plan C het vooropgestelde bedrag van € 10.000 verzamelt. Plan C rekent daarom op mensen die mee willen investeren in een duurzame toekomst via crowdfunding. Crowdfunding is een alternatieve manier om een project te financieren. De bank wordt geschrapt als tussenstap en er is een directe link tussen de ondernemer en de investeerder. Crowdfunding verloopt meestal via een internetplatform. In België is dit Crofun. De publicatie 'Product dienst, innovatie in de kringloopeconomie' kan je al mee realiseren vanaf € 5. Vanaf € 50 word je vermeld achteraan in het boek.

Wat is Plan C?

De manier waarop we vandaag met materialen omgaan zorgt voor een grote en toenemende druk op natuurlijke hulpbronnen, een afhankelijkheid van eindige hulpbronnen, afvalstromen en groeiende emissies en energiebehoeften. Plan C  is het Vlaams transitienetwerk duurzaam materialenbeheer. Plan C  verenigt individuen, bedrijven, consumenten, overheidsinstanties, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties die willen meewerken aan een economie die op een duurzame wijze met materialen omgaat.

Meer informatie

Met dit filmpje toont Plan C wat het wil doen met het boek. Heb je een vlotte pen en interessante inzichten over de kringloopeconomie, innovatieve product dienst combinaties of toekomstscenario's? Kijk op www. plan-c.eu hoe je redactioneel kan bijdragen. Ga naar www.crofun.be als je financieel wil investeren in het e-boek.

Ook gepost in: Producten & Diensten Delen