Duurzaam leven met autisme
Op haar blog geeft ervaringsdeskundige Tess Van Deynse tips over duurzaam leven met autisme. Dat je duurzaam kan leven met een beperkt inkomen, toont Tess aan met tal van praktische voorbeelden.
De Europese Week van de Afvalvermindering is dit jaar toe aan zijn vijfde editie. Maar liefst 27 landen organiseren nationale, regionale en lokale acties om afval te voorkomen en hergebruik en recyclage van producten te promoten. In 7 landen vinden er ook Repair Cafés plaats: naast België staan ook in Duitsland, Ierland, Frankrijk, Luxemburg, Nederland en Oostenrijk vrijwillige reparateurs klaar om talloze apparaten en andere kapotte voorwerpen van bezoekers te repareren. Dankzij hun kennis en hulp krijgen elektrische toestellen, kleding, fietsen, meubels, en pc’s een tweede leven. Spullen die anders waarschijnlijk zouden worden weggegooid.
Tijdens de Week van de Afvalvermindering kan je in België een 25-tal Repair Cafés bezoeken. In Nederland zijn dat er zelfs 42. Tijdens een Repair Café-bijeenkomst worden gemiddeld 40 reparaties uitgevoerd, waarvan ongeveer 25 succesvol. Dit betekent dat tijdens de Europese Week van de Afvalvermindering vermoedelijk zo’n 1675 kapotte voorwerpen gerepareerd zullen worden. Weegt een voorwerp gemiddeld 1 kg, dan kan met deze gezamenlijke actie op één week tijd 1,6 ton afval worden voorkomen in België en Nederland.
Naar aanloop van Sinterklaas vindt er in een aantal Repair Cafés deze week ook een special rond speelgoed plaats. Herent, Leuven en Boom organiseren zelfs een speelgoedgeefplein in het weekend van 29-30 november. Een geefplein is een soort van gratis markt. Wie speelgoed over heeft, kan het komen het afgeven en wie speelgoed zoekt, mag het gratis mee naar huis nemen. Rommel je kast, je zolder en je garage op en het levert gegarandeerd veel lachende kinder- en oudergezichten op.
www.repaircafe.be geeft een overzicht van de Repair Cafés in jouw buurt.
Repair Café Vlaanderen is een project van Netwerk Bewust Verbruiken, LETS Vlaanderen, Transitie Vlaanderen en KOMOSIE en met de steun van de Vlaamse Overheid.
Voor meer informatie, beeldmateriaal of een persbezoek aan een Repair Café kan u contact opnemen met Clara Moeremans, projectverantwoordelijke Repair Café Vlaanderen, 02/894 46 09 of clara@bewustverbruiken.be (gegevens niet voor publicatie).
Bekijk hier alle persberichten van Netwerk Bewust Verbruiken.