Ondergoed uit cannabis

Ondergoed uit cannabis

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 23/01/2014
Groene jongens en meisjes trekken al lang geen geitenwollen sokken meer aan. Nee, die dragen cannabisondergoed. Met de slogan "Kan het 's met cannabis - drugsvrije eco-innovatie" wil Wervel aantonen dat er 10 goede redenen zijn om van broek te veranderen.
Hennep ondergoed cannapbis kemp lingerie

 

Waarom kemp (cannabis) in plaats van katoen?

  1. Kemp gaat de klimaatopwarming tegen. Het groeit tot 4 keer sneller dan een bosaanplanting en de opgenomen CO2 wordt vastgelegd in duurzame goederen.
  2. Voor de katoenteelt wordt volgens Pesticide Action Network 25% van alle insecticiden en meer dan 10% van alle pesticiden ter wereld gebruikt. Voor kempteelt zijn pesticiden overbodig
  3. De productie van katoentextiel verbruikt 10 keer meer water dan die van kemptextiel. Het Aralmeer, ooit het vierde grootste meer ter wereld, kwam bijna volledig droog te liggen door irrigatie van katoenplantages.
  4. Kemp produceert vier keer meer textielvezels dan katoen en stelt dus landbouwgrond vrij voor bijvoorbeeld lokale voedselproductie.
  5. De kempplant levert tegelijkertijd vezels en gezond, eiwitrijk voedsel.
  6. Op één veld worden vezel, zaad en uniek bouwmateriaal geproduceerd.
  7. Kemp wordt ook hier geteeld: jaarlijks zo’n 15.000 ha op Europese bodem.
  8. Kemptextiel draagt aangenamer, omdat het uitermate vochtregulerend werkt.
  9. De katoenprijs schommelt sterk, maar de prijs van kempvezel is een van de meest stabiele prijzen op de markt. Voor de boer betekent dit meer zekerheid.
  10. Koop een kempbroek: steun een innovatieve sector die in vele toepassingen grote energiebesparingen oplevert.

 

Meer info?

Wervel (Werkgroep voor Rechtvaardige en Verantwoorde Landbouw) promoot al sinds enige tijd het gebruik van kemp. Lees meer over andere toepassingen van cannabis op www.wervel.be.

Ook gepost in: Producten & Diensten