Delen onder collega's binnenkort nog gemakkelijker
De vzw WijDelen lanceert een aanbod naar bedrijven en organisaties, dat collega's stimuleert om spullen met elkaar te delen.
We gingen op zoek naar een nieuwe inhoudelijk medewerk.st.er en inspirator die het thema ‘genoeg’ op de publieke agenda wil zetten en we vonden Katrien Voet: een gepassioneerde gangmaker, een ondernemende netwerker, een ervaren projectmanager én een brok positieve energie. Welkom Katrien!
Katrien brengt heel wat ervaring mee naar De Transformisten met het opzetten van activiteiten en campagnes en het openen van een debat rond urgente thema’s.
Op dit moment doet ze dat als trekker van het project DURF2030, waarmee Kortrijk de titel Europese Culturele Hoofdstad nastreeft. DURF2030 wil een ruimte creëren waar burgers, organisaties, ondernemers en beleidsmakers samen de donuteconomie kunnen waarmaken. Kunst, verbeelding en zin voor experiment vormen de drijfveer.
In vorige jobs als programmator en projectcoördinator participatie in de Kortrijkse Schouwburg en als stafmedewerker bij de jeugddienst Globelink in Brussel wist Katrien al heel wat mensen te inspireren. Daarbij mikt ze ook telkens op de volgende stap. Wanneer (jonge) mensen getriggerd zijn om zich in te zetten voor een betere toekomst, staat Katrien klaar om hen te begeleiden in praktische stappen, concrete experimenten.
Ik hou van groei in de zin van persoonlijke groei, in samenwerkingen en liefde voor mens en natuur
Ons thema ‘genoeg’ sluit mooi aan bij de manier waarop Katrien in het leven staat. Ze houdt van eenvoud, van essentie. “Sommige mensen die ik bij me thuis ontvang, lijken verrast over de eenvoud. Wanneer ik thuis rondkijk, zie ik alleen weelde, meer dan voldoende.”
“Ik hou van groei in de zin van persoonlijke groei en groei in samenwerkingen, groei in liefde voor mens en natuur, groei in het ‘beter worden’. Ik hou niet van winstbejag en ego’s, groei in materialisme, onrealistische verwachtingen, altijd maar ‘meer’.
Bij De Transformisten ziet Katrien niet alleen kansen om te werken rond gedragsverandering maar ook rond beleidsverandering.
Omdat ze empathie erg belangrijk vindt, denkt Katrien het eerst aan de Britse filosoof Roman Krznaric. Ze heeft diens boek ‘Empathie: een revolutionair boek’ (‘Empathy: Why It Matters, and How to Get It’) graag gelezen en zette mee haar schouders onder Ecopolis 2022 in Kortrijk, waar Krznaric kwam spreken.
We can cultivate empathy throughout our lives, and use it as a radical force for social transformation (Roman Krznaric)
In ‘The Good Ancestor. A Radical Prescription for Long-Term Thinking’ reikt zijn empathie vele generaties ver. Een verademing in de crisissfeer die het nu tekent met een planeet in brand, soorten die verdwijnen...
Een ander boek waar Katrien gek op is, verkent de relatie tussen kunst en wereldverbeteraars: ‘Het is aan ons. Waarom we de kunstenaar in onszelf nodig hebben om de wereld te redden’ van Merlijn Twaalfhoven. Het vertelt hoe een ieder van ons kan bijdragen aan het oplossen van kleine en grote wereldproblemen, over het inzetten van onze kunstenaars-mindset, over schoonheid en verwondering.
We ontdekken ook dat Katrien net als wij fan is van de tv-documentaires van vpro Tegenlicht en de podcasts met diepte-interviews door Zwijgen is Geen Optie (ZIGO). Bakken vol inspiratie en actieve hoop!
Katrien heeft er super veel zin in en hoopt dat ze een mooie aanvulling zal zijn op het team van De Transformisten. Wij twijfelen er niet aan. Vanaf 22 november 2022 kun je haar bereiken via katrien (at) detransformisten.be