Groene vakantielocaties op greenleave.nl

Groene vakantielocaties op greenleave.nl

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 26/01/2014
De Nederlandse website Greenleave.nl helpt je om een leuke groene en sfeervolle vakantiebestemming te vinden. Geen uren zoeken op verschillende sites, maar een prettig overzicht van groene adresjes. Van camping tot wellnessvakantie.
greenleave.nl ecotoerisme

Greenleave verwijst je door naar B&B's, campings, eilanden, accommodaties voor groepen, kindervakanties, hotels, stedenreizen, vakantiehuizen, vakantieparken, verre vakanties en wellness. De website heeft een adviserende en verwijzende rol. Het boeken van de accommodatie wordt rechtstreeks gedaan bij de aanbieder via een directe link naar de accommodatie.

Adviserende rol

Wanneer is een reis duurzaam?  Is kamperen op een niet ecologische camping bijvoorbeeld niet al veel groener dan een verblijf in een vijf sterren eco hotel? Waarin onderscheid het ene eco-label zich van het andere? Heb je een eco-label nodig? Het zijn allemaal vragen die Greenleave zich stelt. Ze houdt alle vakantiebestemmingen daarom tegen een ecomeetlat en laat haar oordeel daarvan afhangen. Toch claimt Greenleaves niet perfect te zijn in haar keuzes. Wat voor de ene duurzaam en groen is, is voor de ander niet verregaand genoeg.

Voor 'groene' citytrippers

In de webshop op www.greenleave.nl kan je ook digitale "What we like about..." mini eco gidsen van steden kopen. Londen is de eerste uitgave van Greenleave. De gids laat de leukste groene adresjes van Londen zien. Hij is ook als pdf te downloaden voor 3,99 euro.