Gent lanceert papieren Ecoplan

In juni 2013 stelden Netwerk Bewust Verbruiken en zes andere organisaties trots het Ecoplan Gent voor. Dit papieren stadsplan geeft een overzicht van meer dan 200 Gentse winkels, restaurants, dienstverleners en andere initiatieven die bewust kiezen voor een respectvolle omgang met mensen en planeet. Van bio-tatoeëerders tot veggie-frituren, van fairtrade meubelzaken tot stadsbijenkorven en autodeelstandplaatsen.
Papieren stadsplan Ecoplan Gent
Krachtpatser Lucien stelt papieren Ecoplan Gent voor

Duurzaam kopen is niet altijd gemakkelijk. Met het Ecoplan in de hand kunnen Gentenaars geïnformeerd kiezen. Het stadsplan bundelt alle zaken die inzetten op eerlijke handel, ecologie, sociale tewerkstelling en/of de korte keten. Maar liefst 120.000 plannen werden verspreid over meer dan 200 adressen in de stad. 75.000 exemplaren werden verdeeld via Zone/09.

Gentenaars hebben recht op een handleiding

Gezicht van het Ecoplan Gent is Lucien (foto), krachtpatser op rust én duurzaamheidsheld. Hij tilt zwaar aan de impact van onze levensstijl op de planeet, hier en ver weg: “Wat wij consumeren is niet onschuldig. We moeten nadenken over hoe en door wie die producten gemaakt zijn en door wie ze gemaakt werden. Ik wil gewicht geven aan duurzaam leven en dat betekent nadenken over wat we kopen, eten en doen. Gelukkig is dat met dit Ecoplan in Gent niet moeilijk meer.”

Gezamenlijk initiatief

Het Ecoplan Gent is een gezamenlijk initiatief van Netwerk Bewust Verbruiken, Oxfam Wereldwinkel Gent-centrum, JNM, EVA vzw, Noord-Zuidsamenwerking Stad Gent en Handelsreizigers in Ideeën. Het project was mogelijk dankzij de steun van Stad Gent, de Nationale Loterij en het Fonds Duurzaam Materialen- en Energiebeheer, beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Meer info

Je kan het Ecoplan Gent gratis afhalen bij alle ecopunten op de kaart of bij de stadswinkel van Gent.
Je vindt de adressen online terug op gent.ecoplan.be of op de pdf van het Ecoplan Gent.
Bekijk hier enkele foto's van de lancering.

Ecoplan Gent Simon Says
Een volle display met gloednieuwe Ecoplannen
Lancering Ecoplan Gent
Lucien met NBV-medewerkers Barbara en An
Ook gepost in: Producten & Diensten