gedeelddoor.be bundelt initiatieven rond ruilen en delen

gedeelddoor.be bundelt initiatieven rond ruilen en delen

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 18/05/2020
Delen is het nieuwe hebben.Initiatieven als autodelen, weggeefwinkels, kledingruil en tal van varianten komen overal massaal op. Met de website www.gedeelddoor.be bundelt Netwerk Bewust Verbruiken de meer dan bestaande 180 ruil- en deelinitiatieven in Vlaanderen en Brussel.
www.gedeelddoor.be website rond ruilen en delen
Voedsel delen volgens illustrator Willem Pirquin

Co-sument in plaats van consument

Het tijdperk van de passieve consument is voorbij. De nieuwe co-sument gebruikt zijn netwerken om zijn doelen te bereiken. Het concept 'collaborative consumption' - ook gezamenlijke consumptie of consudelen genoemd - is overal aan een opmars bezig. Burgers komen via lenen, ruilen, delen, huren op een andere manier in het bezit van spullen of diensten. Toegang hebben tot (en het gebruik van) een product wordt op die manier belangrijker en waardevoller dan het product zelf bezitten.

Toegang hebben tot een product wordt belangrijker dan het product zelf bezitten.

Van voeding tot reizen en werken

Netwerk Bewust Verbruiken geeft met www.gedeelddoor.be een overzicht over alles wat leeft rond consudelen in Vlaanderen. Hoofdthema's zijn Voeding, Wonen, Werk, Mobiliteit, Reizen, Kennen & Kunnen, Goederen & Diensten, Economische modellen en Free Culture. De website is een spin-off van de Franstalige website ouishare.be, opgezet door het Franstalige Gsara en onderhouden door écoconso.

 

Volg Gedeeld:Door op Facebook en Twitter

Like de pagina www.facebook.com/gedeelddoor en blijf op de hoogte van de laatste deel-nieuwtjes.
Twitteraars kunnen de hashtag #gedeelddoor gebruiken, om de boodschap te helpen verspreiden.