Donderdag Veggiedag voor het eerst in Wallonië

Donderdag Veggiedag voor het eerst in Wallonië

EVA
geschreven door EVAlaatst aangepast op 23/01/2014
De universiteit van Louvain-la-Neuve springt mee op de kar van Donderdag Veggiedag. Door mee te doen aan deze campagne van EVA geven ze één dag per week de voorrang aan vegetarische voeding in de studentenrestaurants. Het is de eerste keer dat Donderdag Veggiedag - of Jeudi Veggie- op de kaart wordt gezet in Wallonië.
Donderdag veggiedag voor het eerst in Wallonië
Donderdag veggiedag voor het eerst in Wallonië

82 professoren ondertekenen pleidooi

Wie vanaf 28 november 2013 gaat eten in een studentenrestaurant in Louvain-la-Neuve, krijgt er op donderdag de keuze tussen verschillende veggie schotels. Voor wie liever niet vegetarisch eet, is er een andere optie. Maar het gaat nog verder. Naast de studentenrestaurants zijn er ook andere restaurants in Louvain-la-Neuve die meedoen aan Donderdag Veggiedag, de studenten gaan verschillende activiteiten organiseren en ook de professoren ondersteunen de actie. 82 professoren, waaronder Olivier De Schutter, hebben een pleidooi ondertekend om na te denken over onze vleesconsumptie.

Op deze manier wil de universiteit in samenwerking met EVA vzw zoveel mogelijk studenten informeren en sensibiliseren om meer vegetarisch te eten, want dat heeft immers heel wat voordelen. Zo is het niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook voor het klimaat. Als je een jaar lang meedoet aan Donderdag Veggiedag verminder je je broeikasuitstoot evenveel als wanneer je 1250 kilometer zou fietsen in plaats van de auto te nemen. Het is ook beter voor de dieren en de voedselverdeling in de wereld.

Veggie pionier in Wallonië

De universiteit van Louvain-la-Neuve is hiermee de pionier in Wallonië. Door hun engagement is Donderdag Veggiedag nu ook over de taalgrens gelanceerd. Ze zijn niet de eerste universiteit of Hogeschool die meedoet met Donderdag Veggiedag. In Vlaanderen en Brussel doen onder andere de Universiteit Antwerpen, Hogeschool Sint-Lucas Gent, KaHo Leuven, de HUB, de ULB en de VUB mee.

Meer info: www.jeudiveggie.be