Climate Express organiseert grootste klimaatmobilisatie ooit

Climate Express organiseert grootste klimaatmobilisatie ooit

De Transformisten vzw
geschreven door De Transformisten vzwlaatst aangepast op 30/10/2018
Op zondag 2 december, de eerste dag van de klimaattop COP24, claimt Climate Express in Brussel een ambitieus en sociaal rechtvaardig klimaatbeleid. Allen samen, tous ensemble, gaan ze voor de grootste klimaatmobilisatie ooit in België. Smeer je fietsketting, stof je kano af, plan je treinroute, samen met al je tantes en nonkels, vrienden en buren!
© Climate Express

Climate Express is een politiek ongebonden klimaatbeweging die via positieve acties aan politici eist om werk te maken van een ambitieus en rechtvaardig klimaatbeleid.

Waarom mobiliseren we in Brussel op 2 december?

Het IPCC rapport van 7 oktober toont aan dat het beperken van de gemiddelde mondiale opwarming tot maximaal 1.5°C van fundamenteel belang is om een gevaarlijke en instabiele situatie te vermijden. Begin december vindt de 24ste VN-klimaattop plaats in Polen. Deze top wil Climate Express samen met de KlimaatCoalitie aangrijpen om hier in Brussel een grootse klimaat mobilisatie te organiseren om van de Belgische politici meer aandacht en daadkracht te eisen in ons klimaatbeleid.

Wat kan je verder in Brussel verwachten?

We wandelen samen als groep door Brussel. Op het parcours komen we langs checkpoints waar partnerorganisaties op een interactieve manier onze eisen zichtbaar maken. We eindigen de mobilisatie met een geweldig spektakel, waarin alle deelnemers betrokken worden. Afsluiten doen we gezellig bij een streepje muziek.

Wat kan jij doen?

  • GET ORGANISED
    Smeer je fietsketting, stof je kano af, plan je treinroute, samen met al je tantes en nonkels, vrienden en buren! Allen samen, tous ensemble, gaan we voor de grootste klimaatmobilisatie ooit in België!
  • SPREAD THE WORD
    Mobiliseer groot en klein, jong en oud via je eigen kanalen. Het wordt een geweldig evenement; laagdrempelig en open voor iedereen met een hart voor klimaat.
  • VOLG ONS
    Via het Facebook-event: Claim The Climate ! #ClaimTheClimate

 

Meer info op www.climate-express.be.