Cirkle: biovoeding én recycleren in één

Cirkle: biovoeding én recycleren in één

Eva van Velzen
geschreven door Eva van Velzen laatst aangepast op 13/06/2016
Het Brusselse Cirkle levert pakketten met biovoeding aan huis. Maar nog beter: je kan er tegelijk je recycleerbare spullen en materialen inleveren. Waarom lege camionettes laten rondrijden als men de kratten waarin de bioproducten geleverd worden, vol mee terug kan nemen?
cirkle brussel

Ik leerde Cirkle via vrienden kennen. Zij hadden als kraamcadeau kraamkost in de vorm van een receptenkit van Cirkle ontvangen. Een super tof idee. Toen ging ik eens goed kijken wat Cirkle allemaal doet. Blijkt dat ze niet enkel bio producten leveren, ze nemen ook direct alles mee dat je al maanden in een doos of in de kast hebt liggen en dat allang naar de Kringwinkel, batterijenbank, glascontainer had gemoeten.

Cirkle verzamelt je kurken, flesdoppen, oude gsms, glas, batterijen, brita-filters, babyspullen, boeken, dvd's, frituurvet, printcartridges, spaarlampen etc. en verkoopt de herbruikbare spullen en recyclematerialen aan verschillende organisaties. De opbrengst gaat altijd naar een goed doel. Dankzij deze handige recyclegids weet je precies wat je moet doen en ook naar wie de opbrengst van de verkoop gaat.  

Ze hebben helemaal gelijk!