5 redenen om een auto te delen

5 redenen om een auto te delen

Autodelen.net
geschreven door Autodelen.netlaatst aangepast op 14/01/2016
Particulier autodelen biedt zowel individuele als maatschappelijke voordelen. Autodelen.net zet de 5 belangrijkste redenen op een rijtje.
autodeelgroep
autodeelgroep

1. Autodelen kan echt schelen

Wie een auto deelt, kan flink geld besparen. Wie een auto heeft, verdient een deel van de kosten terug en wie geen auto heeft, bespaart zich de kosten van de aanschaf. Bereken zelf met de voordeelcalculator hoeveel autodelen jou kan schelen!

2. Je hoeft niet alles zelf te doen

Een auto bezitten vind je wel gemakkelijk, maar je bent een ramp in het bijwerken van je administratie? Of vind je autorijden leuk, maar kun je nog geen boutje van een moertje onderscheiden? Misschien is er wel iemand in de groep die met één druk op de knop een kostenoverzicht kan maken. Of misschien is die leuke jongen toevallig mechanieker van opleiding en heeft hij binnen vijf minuten gevonden hoe het komt dat de auto zo'n raar geluid maakt. Je hoeft niet alles zelf te doen: als iedereen doet wat hij goed kan en graag doet, heb je er allemaal wat aan.

Eén gedeelde wagen vervangt al gauw een vijftal eigen wagens. Minder auto's op straat betekent meer ruimte voor leuke dingen.

3. Een goede buur ...

Als je een auto deelt, moet je goede afspraken met elkaar maken. En kom je elkaar tegen bij de supermarkt, de bakker of op café. En daar vertelde José van twee straten verder je toch over dat leuke hotelletje in Frankrijk. De zoon van Stannie heeft toen de hond uitgelaten en de post opgeruimd. Een goede buur is beter dan een verre vriend. Goede contacten in de buurt zijn handig voor méér dan alleen autodelen.

4. Meer ruimte voor minder auto's

Minder auto's op straat betekent dat er meer ruimte is voor leuke dingen. Fleur je straat op met een bloembak of zet 12 fietsen op de plaats van één auto. Of bekijk de ludieke suggesties die anderen bedachten voor de Aardig-op-Weg-Week. Eén gedeelde wagen vervangt al gauw een vijftal eigen wagens.

5. Een gezonde geest in een gezond lichaam

Als de auto niet voor je deur staat, heb je hem dan écht nodig om even drie pakken melk bij de supermarkt te gaan halen? Is het dan écht handiger om met de auto naar de solden in hartje Antwerpen te gaan, of is de trein misschien zo gek nog niet? Deel je een auto, dan plan je je verplaatsingen. Misschien is fietsen eigenlijk wel handiger. En verbrand je tijdens de solden ook nog heel wat calorietjes. Scheelt je ook nog eens een fitnessabonnement!

Meer info op www.autodelen.net

Ook gepost in: Genoeg Delen