Hoe maak je duurzame geldkeuzes?
Het Gents MilieuFront en Fairfin nemen op woensdag 13 juni ons geld onder de loep. Wat doet de bank met mijn geld? En hoe kan je duurzame keuzes maken met jouw geld?
Ook in het professionele leven dringt het delen door. Via open source software kunnen ontwerpers beelden bewerken of websites bouwen, sl dan niet in een co-workspace. Maar wat als steeds meer winsten naar de app-bouwers gaan terwijl de auto- of huisdelers alle risico dragen? Lusten en lasten eerlijker verdelen, daarin is een belangrijke rol voor het coöperatieve model weggelegd. En misschien is het ook wel een oplossing voor kleinschalige en/of lokale deelinitiatieven die zich beter willen structureren én de onderlinge betrokkenheid willen versterken? Tijdens dit symposium formuleren Febecoop en Netwerk Bewust Verbruiken een aantal vraagstukken en verkennen we mogelijke coöperatieve antwoorden. Geheel in lijn met het thema delen een paar coöperatieve initiatieven hun ervaringen en inzichten en horen we ook graag uw mening.
Onthaal vanaf 13 u.
13.30 Intro
14.30 Blik op drie initiatieven. Interview door moderator en vragen uit het publiek.
16.00 Conclusies en vragen uit de zaal
16.30 Netwerkdrink
Praktisch:
Dinsdag 28 juni 2016 van 13.30 tot 16.30 u.
Les Ateliers des Tanneurs, Huidevettersstraat 58-62, 1000 Brussel (dicht bij Zuidstation en Centraal Station)
Inschrijven: mail voor 21 juni naar febecoop@febecoop.be. Deelnemen is gratis.
Nog meer weten over deeleconomie?
SMart organiseert een debat LETS COOP met Michel Bauwens (auteur van het boek “De wereld redden” en oprichter van de P2P Foundation), Meyrem Almaci (partijvoorzitster en federaal parlementslid Groen) en Wouter Hillaert (Rekto:Verso, Hart boven Hard).Dinsdag 28 juni 2016 van 14u tot 16u – Brussel
Febecoop is een intersectoraal platform van bedrijven, netwerken en coöperatieve organisaties met als opdracht: het coöperatieve bedrijfsmodel promoten, verdedigen en ontwikkelen. Netwerk Bewust Verbruiken inspireert burgers en organisaties tot een eenvoudige en duurzame levensstijl. Die stelt de waarde van bezit en de nood aan nieuwe aankopen in vraag. De activiteiten stimuleren het hergebruik, herstel en delen van spullen.